Externe

(VIDEO) Primul oraș plutitor din lume! Vezi cum arată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conceptul de orașe plutitoare poate sună pentru tine ca ceva dintr-un roman science fiction, dar ar putea deveni o realitate până în 2020. Institutul Seasteading din San Francisco dezvoltă această idee încă de la înființarea organizației în 2008 și a ajuns la un acord cu guvernul Polineziei Franceze pentru a începe testarea în apele acesteia.

Comunitatea în cauză urmează să fie formată dintr-o duzină de structuri, inclusiv case, hoteluri, birouri și restaurante. Inginerii și arhitecții au vizitat deja o locație nedezvăluită unde ar trebui să apară proiectul, transmite diez.md. Scopul principal al acestei idei este „eliberarea umanității de politicieni” și „rescrierea regulilor care guvernează societatea”.

https://www.youtube.com/watch?v=9XlxqbEqgnE

Construirea acestui off-shore utopian va costa aproximativ 167 de milioane de dolari. Institutul Seasteading a primit deja prima finanțare de la fondatorul PayPal, Peter Thiel, dar pentru următoarea fază a proiectului, institutul speră să dețină o „ofertă inițială de monede”, ceea ce ar însemna o campanie care ridică bani prin crearea și vânzarea monedei virtuale.

 

loading...

Comments are closed.