VIDEO // Procurorul care a băut o bere, apoi s-a urcat la volan, va fi cercetat de către Inspecția procurorilor

Cu referire la informația apărută in spațiul public despre comportamentul pretins nedemn a unui procuror, din cadrul unei procuraturi teritoriale, Consiliul Superior al Procurorilor anunță că, ieri, 9 septembrie 2022, la Aparatul Consiliului a fost înregistrată o sesizare formulată de către un membru CSP, cu referire la faptele ce pot constitui abatere disciplinară.

Potrivit normelor legale (art. 45 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură), sesizarea se transmite la Inspecția procurorilor, care la rândul său efectuează verificarea tuturor circumstanțelor în termen de până la 30 de zile și în cazul în care identifică un temei de tragere la răspundere disciplinară, Inspecția transmite materialele la Colegiul de disciplină şi etică a procurorilor.

Un procuror a fost surprins cum a urcat la volan şi a condus automobilul, după ce a consumat bere. Este vorba despre Victor Darii, procuror în raionul Dondușeni. Informația a fost oferită portalului Anticoruptie.md de către un martor ocular.

Total
0
Shares
Total
0
Share