(video) Proiectul Drumuri Bune pentru Moldova a ajuns în Raionul Cimișlia! Locuitorii din 13 sate din raion deja se bucură de drumuri asfaltate

reparatia drumurilor, drumuri bune moldova, drumuri plahotniuc, proiecte drumuri, proiecte plahotniuc, drumuri facute moldova, reparatie drumuri cimislia
 

Proiectul național Drumuri Bune pentru Moldova, anunțat de liderul PDM Vlad Plahotniuc, a ajuns în peste 150 de sate din Moldova. Și locuitorii din 13 sate din raionul Cimișlia deja se bucură de drumuri asfaltate. În satul Ialpujeni se așează asfaltul pe strada centrală din localitate pe o lungime de 1,7 km. În acest scop vor fi cheltuiți peste 2 milioane de lei.

Locuitorii din Ialpujeni sunt mulțumiți că la ei în sat, în sfîrșit va fi un drum calitativ, asfaltat. Ei spun că o astfel de reparație, drumul din sat nu a avut de circa 40 de ani, transmite mediatv.

Pe strada asfaltată din satul Ialpujeni se află principalele instituții ale localității- primăria, gimnaziul, grădinița, casa de cultură, biserca, poșta și altele.

Comuna Ialpujeni din raionul Cimișlia beneficiază de reparația a două străzi din localitate – cea din satul Ialpujeni, cu o lungime de 1,7 km și sectorul de drum din satul Marienfeld de 1,12 km. Practic străzile centrale ale localităților vor fi asfaltate.

Conform programului Drumuri Bune pentru Moldova, pentru reparația drumurilor în raionul Cimișlia, vor fi cheltuite peste 50 milioane de lei. Practic în fiecare localitate vor fi sectoare de drum reparate. Pînă la moment, în raion sunt asfaltate circa 10 km de drumuri pentru care s-au cheltuit deja peste 17 milioane de lei. Peste 5 km de drumuri din satele Cenac, Hîrtop și Mereni, au fost acoperite cu pietriș. Aici s-au cheltuit 4, 5 milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share