(video) Pronostic iData: În turul 2 va accede Ion Ceban cu 37.98% și Silvia Radu, cu 30.41%!

alegeri chisinau, alegeri 20 mai, sondaje alegeri, pronostic alegeri, turul 2 chiisnau, maia sandu si andrei nastase, andrei nastase primarie, ion ceban candidat, silvia radu candidat, candidat unic, candidat independent
 

Președintele companiei sociologice “iData”,  în cadrul unei emisiuni din studioul Agora a prezentat un pronostic pentru alegerile care vor avea loc duminica, 20 mai în Municipiul Chișinău. Reieșind din acest pronostic, aflăm că în turul doi probabil vor ajunge candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban împreună cu candidatul independent, Silvia Radu.

Mihai Bologan prognozează că Ion Ceban va acumula în primul tur în jur de 37.98%, iar Silvia Radu va fi votată de aproximativ 30.41% din persoanele care vor veni la urnele de vot. Pe poziția a treia se va clasa candidatul comun al PPDA, PAS și PLDM, Andrei Năstase care se presupune că ar acumula circa 20.34%. Ceilalți candidați vor împărți procentele rămase respectiv, Constantin Codreanu 5.92%, Valeriu Munteanu 4.83% iar ceilalți candidați împreună vor acumula în jur de 0.5%.

Președintele iData spune că scorul imens sau saltul considerabil al Silviei Radu se bazează funcției pe care a ocupat-o aceasta de primar general interimar și a acțiunilor pe care le-a făcut ea. Mai ales de celea în timpul iernii, pentru că a fost una din cele mai grele ierni din ultimii ani și nici un primar nu era atât de des împreună cu muncitorii pentru a urmări procesul de deszăpezire și de distribuire a materialului antiderapant pentru un confort al locuitorilor capitalei. Pe lângă aceasta, acțiunile Silviei Radu au fost puternic mediatizate de mai multe resurse media. Și chiar dacă nu erau promovate acestea, oricum erau reflectate, în majoritatea cazurilor acțiunile și activitățile Silviei Radu nu au rămas neobservate.

Scorul de 20% pe care urmează să îl raporteze Andrei Năstase este unul pozitiv pentru partidul său. Se bazează într-o bună parte transferului de imagine care a avut loc datorită susținerii oferite de către Maia Sandu. Totodată, Mihai Bologan menționează că în cazul în care candida Maia Sandu, aceasta ar fi avut un scor mai bun pentru că PAS are un ratting mai mare decât cel al Platformei DA, însă oricum nu avea nici o șansă să acceadă în turul II de scrutin.

În ceea ce privește turul 2, directorul iData spune că un posibil apel la boicot din partea lui Andrei Năstase, automat îl face pe Ion Ceban primar al capitalei.

Total
0
Shares
Total
0
Share