VIDEO // PSDE: ”PAS minte cu nerușinare atunci când spune că Moldova a scăpat de dependența de gazul rusesc”

Energocom a anunțat astăzi că Republica Moldova va consuma, până la sfârșitul anului 2024, energie electrică cumpărată din regiunea transnistreană, produsă din gaz rusesc. Iată toată esența independenței noastre energetice într-o singură frază!

„Acest nou contract al Energocom este o dovadă în plus că guvernarea PAS minte cu nerușinare atunci când spune că Republica Moldova a scăpat de dependența de gazul rusesc. Prelungirea contractului de achiziție a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan confirmă că autoritățile de la Chișinău încă ne țin legați strâns de ruși din punct de vedere energetic”, a declarat într-o înregistrare video președintele PSDE, Ion Sula.

Cum poți să afirmi că nu depinzi de gazul rusesc, dacă practic toată electricitatea pe care o consumăm este produsă anume din acest gaz?! Asta dincolo de faptul că, prin acest contract, continuăm să finanțăm regimul separatist din stânga Nistrului, ceea ce înseamnă că toată retorica antirusească a Chișinăului nu e decât praf în ochi, a menționat Ion Sula.

„Când o să-i mai auziți pe cei de la PAS cum strigă în gura mare că Rusia și Putin sunt agresori, să vă amintiți de acest contract. Pentru că, din păcate, Republica Moldova este independentă energetic de Rusia la fel cum este independent PAS față de minciună și populism”, a conchis liderul social-democrat.

Total
0
Shares
Total
0
Share