Alte știri

VIDEO // PSRM a reușit să prelungească valabilitatea patentelor de întreprinzător până la 31 decembrie 2023

Pinterest LinkedIn Tumblr

În activitatea sa parlamentară în perioada 2019-2021, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a reușit să prelungească valabilitatea patentelor de întreprinzător până la 31 decembrie 2023, iar liderul socialist Igor Dodon a promulgat legea. Despre aceasta a vorbit Petru Burduja, deputat socialist, în cadrul unei conferințe de presă.

Burduja a amintit că prin Legea Nr. 91 din 11.06,2020, elaborată și promovată de PSRM, s-a dispus ca desfășurarea de către o persoană fizică a genurilor de activitate menționate la pozițiile 2.50 și 2.51 din anexa la lege să se permită până la 31 decembrie 2023.

Conform legii, patenta de întreprinzător este un certificat de stat nominativ, ce atestă dreptul de a desfăşura genul de activitate de întreprinzător indicat în ea în decursul unei anumite perioade de timp. Titular de patentă poate fi orice cetăţean al Republicii Moldova cu capacitate de exerciţiu, orice cetăţean străin sau apatrid, care locuieşte permanent în Republica Moldova şi are dreptul să desfăşoare activitate de întreprinzător, care a declarat despre intenţia sa de a procura patentă şi corespunde cerinţelor de calificare necesare acestui gen de activitate.

Amintim că socialiștii au fost alături de patentari și în perioadele când guvernările AIE încercau să anuleze acest instrument de activitate antreprenorială.

loading...

Comments are closed.