(video) PSRM invită oficial Blocul ACUM pentru a crea o nouă coaliție: Nu ne dorim anticipate

Deputați PSRM, declarații după consultări

Membrii fracțiunii PSRM s-au întâlnit cu președintele Igor Dodon, la președinție, pentru a discuta despre situația politică din țară. Se întâmplă, după ce guvernul Sandu a fost demis, anunță ProTV.md

Președintele Parlamentului a invitat oficial blocul ACUM pentru a crea o noua coaliție.

Zinaida GRECEANîI, PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI RM: “Noi vom examina orice candidatura propusa de domnul președinte la funcția de prim-ministru. Chiar în cazul în care nu exista o majoritate parlamentara. Nu am discutat nici despre un nume.

Noi nu suntem pentru alegeri parlamentare anticipate. Noi am decis in cadrul fracțiunii ca suntem gata sa facem o noua majoritate parlamentara cu blocul ACUM. Cu altcineva nu examinam sa facem o majoritate.

Oficial propunem sa constituim o noua majoritate, dar cu noi condiții. O noua structura a guvernului, cu un nou candidat la funcția de prim-ministru.

În caz dacă nu este gata sa examineze aceasta posibilitate, noi l-am informat pe președinte ca nu putem admite o declanșare a alegerilor parlamentare anticipate. Vom examina orice candidatura propusa de domnul președinte la funcția de prim-ministru, chiar dacă nu exista o majoritate parlamentara.

Blocul ACUM trebuie sa ne spună dacă suntem gata sa cream o noua majoritate cu socialiștii.

N-am făcut niciun fel de acuzații in adresa nimănui. Ne-am îndeplinit toate obligațiunile în cadrul acordului și am fost onești.

Noi nu vom constitui cu altcineva decât cu blocul ACUM. Poate fi un tehnocrat care-și cunoaște meseria și sa fie o persoana care sa muncească.

Nu noi am declanșat aceasta situație, a făcut-o prim-ministru”

 

Total
0
Shares
Total
0
Share