Alte știri

VIDEO publicat de CNA: Cum luau polițiștii de frontieră mită pentru a trece cu vederea testele false împotriva COVID

Pinterest LinkedIn Tumblr

Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat secvențe video cu polițiștii de frontieră de la punctul de trecere de pe Aeroportul de la Chișinău, reținuți în urma descinderilor din această dimineață într-un dosar legat de facilitarea traversării frontierei cu încălcarea regulilor anti COVID. În imaginile surprinse de camere de supraveghere apar mai mulți călători care intră pe rând într-un cabinet și lasă inspectorilor de frontieră sume de bani.

În majoritatea cazurilor, polițiștii de frontieră cereau deschis sumele cuprinse între 500 și 100 de euro. În alte cazuri, călătorii se ofereau singuri să dea bani ca să scape de carantină sau eventual să scape de amendă, dacă au fost depistați cu certificate false la coronavirus, scrie tv8.md

Aici aveți ceva, nu știu, audio – video? Vă rog frumos, iertați-mă, vă servesc cu o cafea numai nu mă învinuiți de corupție acum… Spuneți ceai, cafea,..e ok? (polițistul de frontieră dă din cap în semn că nu) Nu. Ia știți ceva, haideți, să mă simt eu bine, luați 50 de euro. Doamne, să vă dea Dumnezeu sănătate”, spune o femeie și iese din birou.

Într-o altă secvență, polițiștii de frontieră numără banii și îi împart.

loading...

Comments are closed.