VIDEO // Pungășii în transportul public, piețe și locurile aglomerate. Cum să ne păzim

Angajații Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu polițiștii din cadrul Inspectoratelor de Poliție subordinate, au intensificat măsurile cu privire la combaterea pungășiilor în transportul public, piețe, locurile aglomerate.

Astfel, de către polițiști au fost reținuți doi bărbați cu vârstele de 36 și 40 de ani, locuitori a capitalei și mun. Bălți, fiind suspectați de comiterea infracțiunii de pungășie. Indivizii acționau în transportul public, piețe, unde profitau de neatenția cetățenilor și sustrăgeau din buzunare și genți, portmonee, telefoane mobile.

Primul caz a avut loc la data de 13 noiembrie, individul în vârstă de 36 de ani, în timp ce se afla pe str. M. Varlaam, profitând de neatenția doamnei în vârstă de 49 de ani, în timp ce aceasta făcea cumpărături, din buzunar i-a sustras telefonul mobil de model “Iphone 7 Plus”. Prejudiciul cauzat victimei constituie 6 000 lei.

Al doilea caz a avut loc la 17 noiembrie, în timp ce individul de 40 de ani, se deplasa cu maxi-taxi nr.174, pe ascuns a sustras din geanta unei doamne în vârstă de 38 de ani, portmoneul în care se aflau actele de identitate și mijloace bănești.

Aceștia s-au dovedit a fi anterior judecați pentru infracțiuni analogice.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, al doilea individ este cercetat în stare de libertate. Aceștia sunt cercetați penal pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

  • Fiți atenți cu bunurile personale în transport public/locuri aglomerate;
  • Păstrați portmoneul, telefonul în buzunarele ascunse care sunt mai aproape de corp;
  • Țineți bunul în partea în care este mai vizibilă și verificați dacă totul se află la locul lor;
  • Dacă ați fost bruscat imediat verificați bunurile/buzunarele;
  • Pregătiți din timp banii pentru călătorie, la magazin, piață sau alte locuri aglomerate, unde doriți să scoateți banii, fiți atenți și nu atrageți atenția infractorilor.

Dacă totuși ați devenit victimă a hoților de buzunare, nu ezitați ca imediat să vă adresațivă la cel mai apropiat inspectorat de poliție sau la numărul unic 112.

Total
0
Shares
Total
0
Share