Politic

(Video) Raiderul nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon, recunoaște că este mână în mână cu Andrei Năstase!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oligarhul condamnat Veaceslav Platon, recunoscut drept raiderul nr.1 în spaţiul CSI, recunoaşte, într-un articol publicat pe blogul său, că este mână în mână cu liderul PPDA, Andrei Năstase. Articolul citat este plin de remarci elogioase la adresa lui Năstase, scrie actual.md.

“Victoria lui Năstase (în turul doi al alegerilor din Chişinău, n.n) i-a înaripat pe toţi. Bineînţeles că nimeni nu conta prea mult pe calităţile sale de manager sau pe cele de lider charismatic. El este, în primul rând, un symbol a rezistenţei faţă de actualul regim. Votând pentru Năstase, noi am încercat să aflăm câţi duşmani ai lui Plahotniuc sunt acum. I-am numărat pe toţi, am constatat că sunt mulţi şi ne-am bucurat, pentru că acesta a fost principalul rezultat al acestor alegeri”, a scris Veaceslav Platon.

Între timp, portalul de investigații Zeppelin.md a publicat o înregistrare audio, expediată de unul din avocații lui Veaceslav Platon, în care oligarhul recunoaște, de facto, că urmărea o lovitură de stat și aducerea la guvernare a unor forțe antieuropene. Planurile lui Platon au fost precedate de implicarea sa în Laundromatul rusesc şi Miliardomatul moldovenesc. În înregistrarea audio, Veaceslav Platon, susține că a atacat sistemul bancar din Republica Moldova.

Mai mult, el se laudă că putea să blocheze băncile, pentru ca oamenii să nu poată primi bani de peste hotare. Mai departe, Platon descrie cu sânge rece efectele urmărite de el, adică prăbuşirea sistemului economic al Republicii Moldova şi în ultimă instanţă punerea ţării pe brânci a țării. Acest lucru ar fi însemnat paralizarea bugetară, socio-economică şi politică a întregii Republici Moldova.

De asemenea, conturile întreprinderilor private urmau să nu mai poată fi deservite de băncile moldoveneşti, astfel fiind stopată orice operaţiune economică, de achitare a salariilor angajaţilor din sectorul privat. În consecință, urma să fie paralizată şi orice tranzacţie economică externă, respectiv importurile de mărfuri de larg consum. Asta ar fi dus la devalorizarea de câteva ori a valutei naţionale în doar câteva săptămâni, la inflaţie simetrică, de sute de procente şi dispariţia produselor alimentare de primă necesitate de pe rafturile magazinelor.

Toate acestea sunt doar câteva elemente care conturau prăpastia pe malul căreia se afla Republica Moldova. Din fericire, planurile lui Veaceslav Platon au fost deturnate de Guvern prin oamenii legii, iar acest fapt a fost recunoscut chiar de acesta.

loading...

Comments are closed.