VIDEO // Reacția Președinției față de citarea Maiei Sandu în dosarul privind concesionarea AIC

Foștii membri ai Guvernului condus de Iurie Leancă ar putea fi citați ca martori în procesul legat de concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, de la Judecătoria Buiucani. Printre aceștia sunt președintele Maia Sandu și premierul Dorin Recean, informează Radio Europa Liberă.

Pe 9 februarie, la Judecătoria Buiucani a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, în care opt foști demnitari sunt acuzați de exces de putere. Potrivit învinuirii, ei au concesionat aeroportul, în 2013, în interesul „grupării criminale” conduse de oligarhul Ilan Șor, prejudiciind statul cu 392 milioane de lei.

Avocatul ex-premierului Iurie Leancă a cerut judecătorilor să invite ca martori în proces pe toți membrii cabinetului de miniștri din acea perioadă. Vladislav Roșca a explicat că aceștia ar trebui să spună instanței dacă Leancă i-a determinat sau nu să voteze pentru concesionarea aeroportului.

”Adevărul este simplu și public: Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea Aeroportului către compania grupării criminale Șor, Avia Invest. Vinovații încearcă să lungească procesul cât de mult pot și să scape de răspundere, iar acum vor să murdărească imaginea președintei. Ședința guvernului din octombrie 2013 la care a avut loc acel vot este publică, oricine o poate analiza și vedea că Maia Sandu nu a votat. Mai mult decât atât, Guvernul condus de Maia Sandu a abrogat în septembrie 2019 hotărârile de guvern ce vizau concesionarea Aeroportului, iar în 2023 Aeroportul a revenit în gestiunea statului”, este reacția Administrației Prezidențiale.

Total
0
Shares
Total
0
Share