Alte știri

VIDEO // Refuzul de intrare în Ucraina a motivat doi tineri să încalce frontiera de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi cetăţeni moldoveni, după ce le-a fost refuzată intrarea în Ucraina, au decis să-și încerce norocul prin ocolirea punctul de trecere a frontierei din proximitate. Planul meschin l-au schițat într-un bar, unde s-au cunoscut și au consumat alcool pentru curaj. Astăzi, 21 august, polițiștii de frontieră din Tudora au reținut bărbații la doar 10 metri de linia frontierei de stat, în cadrul unei ambuscade.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astfel, în jurul orei 02:00, pe direcția localităților Tudora – Starokazacie operatorul sistemului fix de supraveghere al frontierei de stat a observat siluetele a două persoane care se deplasau grăbit, dar haotic, spre ieșirea din țară. Operativ, în regiune a intervenit patrule ale Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1. La fața locului, persoanele s-au ascuns în tufăriș, astfel fiind îngreunată căutarea acestora. Însă, la scurt timp, după o ambuscadă în regiune au fost reținuți doi cetățeni moldoveni cu vârste de 39 și respectiv 40 de ani, legitimați ca locuitori ai or. Călărași și or. Vadul lui Vodă.

În cadrul audierilor, aceștia au relatat că se deplasau în Ucraina și respectiv în Rusia, deoarece nu întruneau condițiile de intrare și tranzitare a teritoriul Ucrainei, în punctul de trecere a frontierei Starokazacie au fost returnați în Republica Moldova. Nu s-au conformat și au decis să încerce clandestin să treacă granița moldo-ucraineană. Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore până la elucidarea circumstanțelor, în conformitate cu art.27, art.362 alin. (1) al CP al RM acestea riscă amendă în mărime de pînă la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.

loading...

Comments are closed.