VIDEO // Renato Usatîi este gata să sponsorizeze punerea în scenă a piesei „Invizibil”, interzisă la teatrul Luceafărul

Renato Usatîi este gata să sponsorizeze punerea în scenă a piesei „Invizibil”, interzisă la teatrul Luceafărul, pentru că ar fi critică la adresa Maiei Sandu și PAS. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea e în Adevăr”.

„La noi cenzura a ajuns la maxim, televiziuni închise, canale de telegram, ce se va întâmpla cu jurnaliști și bloggeri în timp apropiat, liste negre cu persoane acuzate de trădare de patrie, este ca pe timpul lui Ejov, când un om putea să decidă că ești trădător de patrie, iar Troika decidea să te lichideze. Azi e cenzură că sportivii trebuie să se ducă într-o parte sau nu trebuie în altă parte. Dacă vreți varianta spectacolului „Invizibil”, transmiteți regizorului David Schwartz, că dacă a fost problemă cu Luceafărul, putem găsi un alt teatru, îmi asum toate cheltuielile… Mai ales că spectacolul este despre corupție. Apropo, i-aș ruga să caute și în biografia mea, poate găsesc ceva. Dacă unii actori se rușinează să critice PAS măcar și în glumă, putem găsi alți actori și un alt teatru. Eu sunt gata să suport toate cheltuielile ca acest spectacol să fie jucat”, a declarat Renato Usatîi.

Președintele Partidului Nostru mai spune că poate organiza chiar și un teatru mobil, cu sunet și cu leduri performante, încât să se vadă și la Bruxelles, și la Washington, și la Moscova.

„Dar, mai ales, să se vadă la Maia Sandu acasă!”.

Un scandal de proporții s-a iscat în lumea teatrului din Moldova, după ce regizorul român David Schwartz a povestit într-un interviu că spectacolul „Invizibil”, care urma să fie jucat la teatrul Luceafărul din Chișinău, a fost interzis după ce un consilier prezidențial a sunat administrația instituției și a cerut acest lucru. Motivul cenzurării este faptul că piesa este critică la adresa PAS și a Maiei Sandu. Conducerea teatrului neagă acuzațiile, iar consilierul Maiei Sandu, Angela Brașoveanu, a recunoscut că a sunat directorul artistic al teatrului și a discutat subiectul.

Total
0
Shares
Total
0
Share