VIDEO // Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru: Sunt gata să promovez referendumul de aderare la UE, dacă Maia Sandu nu va candida la funcția de președinte

Renato Usatîi a venit cu o propunere onestă pentru Maia Sandu. Președintele Partidului Nostru a declarat într-un interviu pentru „Radar Politic” că în cazul în care șefa statului acceptă oferta, el își asumă să promoveze referendumul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, ”așa cum nu a fost promovat nici Eurovisionul, nici ședința ONU, când a început războiul din Ucraina, nici Summitul de la Geneva”.

„Sunt gata să promovez referendumul pentru integrarea europeană, dacă Maia Sandu nu va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova. Maia Sandu și PAS spun că nu au nicio legătură alegerile prezidențiale și referendumul pentru integrarea în UE în aceeași zi. Dacă într-adevăr ea nu urmărește scopul de a câștiga un nou mandat, îi propun o înțelegere onestă. Îmi asum să promovez puternic referendumul atât pe plan național, cât și internațional, dar cu o singură condiție – Maia Sandu să nu candideze la prezidențiale. Să demonstreze că pentru ea este mai importantă integrarea europeană, decât fotoliul de șef de stat”, a declarat Renato Usatîi.

Anterior, Renato Usatîi a declarat că referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova este inițiat în aceeași cu alegerile prezidențiale pentru a-i asigura Maiei Sandu încă un mandat de președinte.

Vicepremierul pentru Integrarea Europeană, Cristina Gherasimov a recunoscut că, după încheierea procesului de negocieri privind aderarea la Uniunea Europeană, va mai fi nevoie de încă un referendum.

Total
0
Shares
Total
0
Share