VIDEO // Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru: ”Voi introduce stare de urgență în economie pentru decizii rapide și calitative în interesul cetățenilor țării”

Instituirea stării de urgență în economie este una dintre primele decizii pe care Renato Usatîi o va lua, atunci când va ajunge la guvernare. Despre aceasta președintele ”Partidului Nostru” a declarat într-un nou episod al emisiunii „Puterea e în adevăr”.

„O să introduc stare de urgență pe 4 ani în economie, că ea la noi trebuie introdusă de când Plahotniuc a plecat din țară. Multe lucruri trebuie făcute repede și calitativ. Azi în birocrația noastră te înglozi, te înăduși. Guvernul care va fi sper să fie din mai multe partide, să fie totul transparent”, spune Usatîi.

Politicianul susține că starea de urgență în economie ar permite, în termeni foarte rapizi, crearea unei companii aeriene de stat. O altă inițiativă ține de farmacii.

„Este compania din Italia, care de mulți ani este prezentă pe piața europeană cu farmaciile electronice în fiecare sat, sunt frigidere de doi metri pătrați ca oamenii în fiecare sat să aibă acces la medicamente”.

Totodată, Renato Usatîi propune să fie fondată o bancă de stat, în care cetățenii moldoveni din diaspora să aibă 51 la sută din acțiuni, iar statul – 49%.

Total
0
Shares
Total
0
Share