VIDEO // Renato Usatîi, președintele PN, compară licitația de la Aeroport cu concursul pentru procurorul general: „Dacă o să le convină ce va ieși a treia oară, istoria se va încheia”

Epopeea de la Aeroportul Internațional Chișinău, cu privire la înstrăinarea spațiilor comerciale, se va încheia, după cea de a treia tentativă, doar dacă vor câștiga cei pe care și-i dorește guvernarea PAS. De această părere este liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a comparat licitația de la aeroport cu concursul privința alegerii procurorului general.

„Dacă o să le convină ceea ce va ieși a treia oară, istoria se va încheia. Dacă nu, o să fie ca în cazul concursului pentru procurorul general. Deci, actualul procuror, care a fost repede și promulgat (Ion Munteanu – n.n.), pe ce poziție a ieși la concursul precedent? Trei. Concursul a fost „rău”. Pentru că din cei doi, niciunul nu era al lor. Acum, când de pe locul trei a devenit numărul unu, gata, nu sunt probleme”, a declarat Renato Usatîi, în cadrul emisiunii sale săptămânale.

Amintim că, săptămâna trecută, administrația Aeroportului Internațional Chișinău a anunțat că inițiază o nouă licitație cu strigare pentru locațiunea spațiilor comerciale din incinta aerogării. Potrivit reprezentanților aeroportului, „în scop de eficientizare a procesului”, noua licitație se va desfășura conform unor criterii noi, inclusiv divizarea spațiilor în două loturi și extinderea termenului contractului de locațiune de la 3 la 5 ani, conform modificării legislative operată de majoritatea PAS, la inițiativa deputatului Radu Marian.

Și de această dată însă, termenul de depunere a ofertelor este foarte restrâns –între 1 iunie și 24 iunie 2024. Ulterior, între 25 și 26 iunie, va avea loc examinarea dosarelor, iar câștigătorul va fi anunțat pe 27 iunie.

Scandalul în jurul licitației de la aeroport a luat amploare după ce a devenit evident că singurul pretendent la spațiile comerciale, agreat de guvernarea PAS, este compania franceză Lagardere, care a fost favorizată în mod clar, implicit prin formularea condițiilor de participare care împiedicau orice altă companie să participe la concurs. Cazul a ajuns și în vizorul Procuraturii Anticorupție, care a inițiat și un proces penal, însă acesta nu a avut o finalitate, „din cauză că nu s-au găsit probe care să confirme frauda”, după cum a anunțat instituția recent.

Total
0
Shares
Total
0
Share