VIDEO // Renato Usatîi, președintele PN: Maia Sandu promovează vectorul european „по приколу”?

Referendumul din toamna acestui an este inițiat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, doar pentru a-i asigura Maiei Sandu încă un mandat de președinte al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, la TV8.

Președintele Partidului Nostru spune că ultima declarație făcută de vicepremierul Cristina Gherasimov au demonstrat că acest referendum este doar o acțiune de PR.

„Este o manipulare ordinară, când pe seama speranțelor oamenilor cineva încearcă să-și rezolve scopurile politice. Cristina Gherasimov a declarat că va mai fi nevoie de un referendum. Ce să înțelegem? Că Maia Sandu promovează vectorul european „по приколу”? A mai promovat integrarea europeană și Filat”, a declarat Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, nu este o problemă că acest referendum va fi organizat la inițiativa Maiei Sandu, dar în felul cum a făcut-o.

„Înainte de lansarea acestei acțiuni doamna președintă trebuia să convoace toate partidele politice. ”Partidul Nostru” promovează din 2014 ideea unui referendum privind vectorul de dezvoltare a țării. Alte partide de-a lungul timpului au propus, de asemenea, consultarea poporului privind calea pe care urmează să meargă Moldova. În așa fel majoritatea partidelor ar fi îndemnat cetățenii să iasă la referendum și să-și spună opinia. Dar să îndemni lumea să vină la un referendum organizat în ziua alegerilor, înseamnă să faci jocul Maiei Sandu”, a declarat Renato Usatîi.

Total
0
Shares
Total
0
Share