Alte știri

VIDEO // Reținut pentru furt din apartament. Mărturiile hoțului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un locuitor a com. Trușeni mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt din apartament. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 27 de ani, anterior judecat pentru infracțiuni analogice.

Cazul a avut loc la data de 05 noiembrie, polițiștii fiind sesizați de către proprietarul apartamentului amplasat în com. Stăuceni, comunicând că din locuință i-au fost sustrase bunuri materiale. La locul faptei imediat a fost îndreptată grupa operativă, unde în cadrul documentării la fața locului polițiștii au stabilit că individul a pătruns în locuință prin forțarea geamului. Proprietarul apartamentului a declarat că din locuință i-au fost sustrase următoarele bunuri: un amplificator de sunet de model „Logitech TNX”,   un set din 4 bucăți de cuțite, un telefon mobil de model iPhone 4, un ferestrău unghiular de model „DWT”, o șurubelniță electrică de model „Kraft”, și o  șurubelniță electrică de model „Ineco”

Prejudiciul estimat de către proprietarul locuinței constituie 6 200 lei.

Urmare a acțiunilor de investigație întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul în comiterea infracțiunii a fost localizat și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina. Bunurile sustrase au fost depistate și ridicate de către polițiști din locuința individului și urmeză a fi întoarse proprietarului.

Tânărul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:

-Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neâncuiată;

-Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;

-Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;

-Dacă plecați de acasă nu lăsați geamurile deschise ori întredeschise.

loading...

Comments are closed.