Social

VIDEO // Reținuți în momentul în care livrau drogurile comandate de clienți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii DGUP din cadrul Poliției, au destructurat un grup infracțional, după o captură de trei kilograme de droguri de tip marijuana, estimată pe piața neagră la circa 650.000 lei.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Învinuiții sunt din Chișinău și au vârste cuprinse între 21 și 28 de ani. Aceștia au fost reținuți la începutul lui februarie, în momentul în care livrau drogurile comandate de clienți în ascunzișurile cu privire la care urmau să-i pună la curent.

Schema prin care învinuiții puneau drogurile în vânzare a fost creată în 2022. Aceștia primeau comenzile prin aplicații de comunicare criptată, după ce cei doi din ei au creat în cadrul acesteia un magazin online și au închiriat în Chișinău un apartament pentru desfășurarea acestei activități infracționale. Celorlalți doi le revenea rolul aprovizionării grupului cu droguri.

Urmare a perchezițiilor, au fost ridicate cele trei kilograme de droguri, inclusiv dispozitive de comunicare și pliculețe autosigilante pentru depozitarea drogurilor, mijloace financiare care ar fi fost obținute din vânzarea drogurilor, precum și cartele bancare pentru desfășurarea activității infracționale. Oamenii legii au stabilit că pe parcursul lui 2022, grupul infracțional a pus în circulație peste 10 kg de marijuana de calitate superioară.

Ulterior reținerii acestora, la solicitarea procurorilor PCCOCS, în privința a doi învinuiți cu rol de administrare a activității magazinului a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile; iar ceilalți doi cu rol de curier își recunosc vinovăția și sunt cercetați în libertate. Investigațiile continuă, în vederea tragerii la răspundere a complicilor, inclusiv, timp în care cei vizați în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

loading...

Comments are closed.