Alte știri

VIDEO // Riscă până la 4 ani de închisoare pentru două infracțiuni. De ce este învinuit un tânăr din Strășeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, originar dintr-o localitate din r. Strășeni a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Buiucani, fiind suspectat de comiterea unei escrocherii și furt din automobil.

În primul caz polițiștii au fost sesizați de către părinții unui minor în vârstă de 9 ani, comunicănd că băiatul a fost deposedat de bicicletă în timp ce se afla pe str. Hîrtoapei. La fața locului minorul în prezența părinților a comunicat polițiștilor că de el s-a apropiat un tânăr și prin înșelăciune și abuz de încredere sub pretextul de a se deplasa până la magazin pentru a cumpăra înghețată a însușit de la el bicicleta. Prejudiciul estimat de către partea vătămate constituie 2 900 lei.

În al doilea caz forțele de ordine au fost sesizate de către un tânăr care a declarat că din automobilul de marca ,,Mercedes” i-au fost sustrasă suma de 9 300 lei. La locul faptei tânărul le-a comunicat polițiștilor că în automobil se afla cu un cunoscut și a staționat pe str. I. Creangă, a ieșit să discute la telefon câteva minute, iar când s-a întors individul nu mai era și nici banii.

În ambele cazuri polițiștii au dispus mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală, în identificarea și reținerea făptașului.

Astfel urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală făptașul a fost reținut și escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut comunicând că bicicleta sustrasă de la minor a vândut-o obținând un profit.

Actualmente el este cercetat penal pentru escrocherie și furt. Conform legislației în vigoare individul riscă amendă în mărime de până la 42 500 lei muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.