Alte știri

(VIDEO) Rogozin amenință R. Moldova cu război?!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, în același interviu pentru Россия24, unde a numit moldovenii țigani cerșetori, a făcut apropouri grave la adresa securității Republicii Moldova. Vorbind despre situația actuală în care se află regiunea Transnistriană, controlată de facto de Federația Rusă, Rogozin a declarat că țara sa va riposta dur și puternic, dacă rușii din stânga Nistrului vor avea de suferit.

„În Transnistria locuiesc aproximativ 500 000 de oameni, dintre care 200 000 de oameni sunt cetățenii Federației Ruse. În acest context aș vrea să menționez, că dacă măcar un fir de păr va cădea de pe capul cetățenilor noștri – consecințele vor fi din cele mai grave”, a spus Rogozin.

Nu este pentru prima dată când Rogozin amenință cu război o țară. După ce a primit interdicția de a survola spațiul aerian al României, Rogozin a postat pe contul său de twitter că România va regreta. „O să regretați acest gest, nemernicilor”, se spunea în mesajul vicepremierului rus, care a fost șters ulterior.

Amintim că Dmitrii Rogozin nu a fost primit de autoritățile de la Chișinău, pentru a participa la manifestațiile organizate de separatiștii de la Tiraspol, dedicate aniversării a 25 de ani de când Armata Rusă ne ocupă raioanele din stânga Nistrului. Premierul Pavel Filip i-a interzis vicepremierului rus să vină la Chișinău cu un avion militar, iar președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că nimeni nici nu-l așteaptă pe Rogozin în țara noastră.

loading...

Comments are closed.