VIDEO // România a investit în pregătirea practică a studenților la jurnalism

Studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC) își vor putea dezvolta abilitățile profesionale în primul primul Studio de podcast, care a fost inaugurat astăzi, 20 noiembrie. Și tot în cadrul facultății, va activa și un nou Laborator de înregistrare și prelucrare a sunetului.

Ambele proiecte au fost realizate cu suportul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, care a inclus dotarea cu echipamente moderne a celor două studiouri. Mai exact, este vorba despre Mixer de sunet, microfoane de studio, căști pentru podcast și streaming, camere video/aparat foto mirrorless, laptop, boxe, set de lumini pentru studio, stații de editare audio și alte accesorii digitale.

La evenimentul de inaugurare a Studioului și a Laboratorului au fost prezenți rectorul USM, Igor Șarov, secretarul General al Guvernului României, Mircea Abrudean, secretarul de Stat al Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, decanul FJȘC, Victoria Bulicanu, precum și cadre didactice și studenți de la facultate.

Rectorul USM a mulțumit Guvernului României pentru întreg suportul acordat în ultimii ani Universității de Stat din Moldova și în special Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, care a susținut inițierea și derularea proiectelor de dezvoltare în cadrul USM, printre care se numără și aceste două studiouri. „Suntem siguri că studenții noștri vor avea doar de câștigat de pe urma roadelor parteneriatului frumos dintre USM și DRRM”, a mai adăugat Igor Șarov.

Oaspeții au vizitat cele două laboratoare, iar studenții au realizat și un prim podcast, a căror invitați au fost oficialii români și rectorul USM.

Total
0
Shares
Total
0
Share