Politic

VIDEO // Românul Alin Pop, suspectat că ar fi împușcat un bărbat în România, a fost reținut în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 3 februarie 2023, polițiștii moldoveni au reținut pe teritoriul Republicii Moldova un cetățean român, pe numele căruia a fost eliberat mandat de căutare internațională la data de 2 februarie, fiind bănuit de tentativă de omor. Presa română scrie că numele acestuia este Alin Pop.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Bărbatul de 30 ani, domiciliat în mun. Iaşi din România, este bănuit că la 1 februarie curent, ar fi împușcat o persoană aflată într-un autoturism, aflându-se în conflict de mai mult timp cu victima.

Suspectul, folosind un Audi A5, a fugit de la faţa locului, totodată părăsind țara vecină și intrând în R. Moldova prin PCTF Sculeni.

Acesta a fost reținut în mun. Chișinău împreună cu prietena sa.

În cadrul audierii, suspectul a comunicat unde a fost ascunsă arma după comiterea infracțiunii. În baza acestei informații polițiștii români au reușit să o găsească.

La moment, bărbatului urmează să-i fie aplicată procedura de extrădare în România.

Acțiunile de reținere au fost realizate datorită intervenției ofițerilor Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului național de investigații, cu suportul Direcției analitică a INI, în cooperare cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Menționăm faptul că în toată această perioadă, polițiștii moldoveni au avut o colaborare continuă cu omologii români, fiind efectuat în permanență schimbul de informații în vederea localizării și reținerii suspectului.

loading...

Comments are closed.