Social

(video) Rula cu peste 150 de km/h! Accidentul dezastruos de pe Ștefan cel Mare filmat şi explicat în detalii

Pinterest LinkedIn Tumblr

În seara zilei de 1 martie 2018, cu siguranţă aţi aflat din ştiri că s-a produs un accident rutier grav la intersecția bd. Ștefan cel Mare și str. Serghei Lazo. Două automobile, unul de model BMW şi altul un hatchback Toyota, s-au ciocnit frontal. Din fericire, pasagerii și șoferii nu au avut de suferit, ci doar maşinile au rămas avariate, scrie autoblog.

În context, la câteva ore după producerea accidentului, proprietarul automobilului Toyota a iniţiat o proprie investigaţie care a demonstrat că nu el se face vinovat, ci în mod clar celălalt participant la trafic. Şi asta pentru că obiectivul de camere al Centrului de Monitorizare a traficului din intersecţia dată nu funcţiona la acel moment!

Iată detalii în patru filmuleţe diferite:

„Aici se observă cum eu intru în centrul intersecției la semnalul verde al semaforului, cedez trecerea unui autovehicul, se include semnalul verde la semaforul pentru pietoni pe str. Ștefan cel Mare, fapt ce-mi oferă siguranța de a continua deplasarea la stânga pe str. Serghei Lazo”.

„Aici se poate observa diferența de timp la includerea semnalului roșu al semafoarelor din în ambele direcții! Acesta poate fi considerat încă un motiv al producerii accidentului, deoarece conducătorul BMW-ului a văzut culoarea roşie în semafor, dar şi-a continuat deplasarea”.

„Aici am analizat diferența de timp dintre momentul în care semaforul indică culoarea roşie pentru conducătorii auto și verde pentru pietoni. Se constată o diferență de minim 10 secunde de la includerea semaforului de culoare roșie și conectare culorii verzi în semaforul pentru pietoni!”

„Aici am analizat pe porțiuni o înregistrare video obținută de la un agent economic, care are un oficiu în preajma intersecției unde a avut loc accidentul, din care putem trage concluzii despre viteza excesivă pe care o avea automobilul de marcă BMW”.

Chiar şi cu o serie de dovezi, inclusiv momentul impactului surprins de o cameră de bord, şoferul BMW-ului nu îşi recunoaşte vina şi declară că circula „regulamentar”. Conducătorul care şi-a demonstrat nevinovăția este de părere că vitezomanul va fi „protejat” şi se va alege doar cu o amendă pentru viteză excesivă.

Amintim că recent autorităţile au operat modificări la obiectivul de semafoare de la intersecţia în cauză, dar şi la alte cinci de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

loading...

Comments are closed.