Alte știri

VIDEO // Rusia a lansat, pentru prima dată, o rachetă supersonică Vulkan în Marea Neagră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia a lansat, pentru prima dată, o rachetă de croazieră supersonică în Marea Neagră, chiar în timp ce Vladimir Putin a provocat tensiuni în regiunea Ucrainei.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit The Sun, racheta a fost lansată în cadrul unui exercițiu militar care a coincis cu prima venire în zona Mării Neagre a unei nave americane din clasa US Legend în ultimii 13 ani.

De asemenea, exercițiile cu rachetele Vulkan au loc cu puțin timp înainte de sosirea a două nave de război ale Marinei Regale din Marea Britanie, pe fondul unei tensiuni profunde în Ucraina, din cauza temerilor unei invazii rusești.

Reprezentanții Flotei Mării Negre rusești au anunțat într-un comunicat că crucișătorul rus Moskva ”a tras pentru prima dată în istoria modernă cu o rachetă Vulkan, care face parte din sistemul principal de rachete Basalt al navei”.

Astfel, o țintă de suprafață a fost lovită la o distanță de 19 mile (30 kilometri), au precizat surse navale.

20 de nave rusești au izolat o zonă specială din Marea Neagră pentru această tragere, blocând accesul navelor străine, fapt care a fost condamnat în prealabil de SUA.

Înregistrările video ale exercițiului cu nava Moskva – cea mai bună din flota rusească – au fost date publicității de ministerul rus al Apărării.

Sursa: The Sun

loading...

Comments are closed.