VIDEO // Ruslan Codreanu, președintele Partidului Puterea Oamenilor, cere demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea

Ruslan Codreanu, președintele Partidului Puterea Oamenilor

Într-o declarație făcută astăzi, Ruslan Codreanu, liderul Partidului Puterea Oamenilor, a făcut apel la demisia imediată a ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, în urma unui episod de limbaj inadecvat și comportament neadecvat față de un jurnalist. Codreanu a subliniat că astfel de manifestări sunt în totală contradicție cu valorile de respect, civilizație și profesionalism pe care fiecare cetățean le așteaptă de la liderii care îi conduc.

Ruslan Codreanu a instalat o cutie în fața sediului Ministerului Agriculturii, invitând publicul să lase un “gând de plecare” pentru ministrul Bolea. Argumentul principal pentru solicitarea demisiei lui Bolea este că acesta ar trebui să își asume responsabilitatea pentru comportamentul său și să elibereze poziția de ministru pentru cineva care înțelege cu adevărat cerințele funcției publice.

Codreanu s-a adresat direct guvernării PAS și președintelui Maia Sandu, atrăgând atenția asupra impactului pe care astfel de comportamente îl au asupra noilor generații care se gândesc să intre în administrarea publică și serviciul civil. El a întrebat retoric ce mesaj se transmite acestor tineri și dacă funcția publică se reduce doar la politică, neglijând respectul, etica și comunicarea civilizată cu cetățenii.

Solicitarea demisiei lui Vladimir Bolea este prezentată de Codreanu ca un act de responsabilitate și un semnal de respect, etică și exemplu oferit de guvernul PAS în susținerea ADEVĂRATILOR VALORI EUROPENE. Codreanu a subliniat că liderii trebuie să fie exemple vii ale acestor valori și că demisia lui Bolea ar demonstra angajamentul guvernului pentru principii precum democrația, statul de drept, respectul pentru oameni, libertatea de exprimare și dialogul civilizat.

„O zai*it p*lă aista, ble*”, a zis, la un moment dat, Bolea, în șoaptă, în timp ce primea o întrebare de la un jurnalist care participa la o întâlnire cu agricultorii. Ulterior, ministrul și-a cerut scuze.

Total
0
Shares
Total
0
Share