Alte știri

(video) Săgeata ce se învârte, dar pare mereu orientată către dreapta! Iluzia optică a unui matematician uimeşte internetul

Pinterest LinkedIn Tumblr

O săgeată ce se învârte, însă, în orice direcţie s-ar afla, vârful său pare că indică către partea dreaptă a fost creată ca parte a unei iluzii optice incredibile ce uimeşte utilizatorii reţelelor sociale. Trucul ce păcăleşte ochiul uman a fost creat de către un matematician japonez. Însă iluzia poate fi observată doar atunci când obiectul este privit de sus.

Iluzia a fost realizată de doctorul în inginerie Kokichi Sugihara, din cadrul Universităţii Meiji, din Tokyo. Mail Online notează că profesorul este cunoscut pentru crearea iluziilor optice 3D ce îi fac pe privitori să pună la îndoială legile fizicii.

Iluzia a fost publicată într-un videoclip de pe pagina de Instagram Physicsfun şi a fost vizualizată de 368.453 de ori. În descriere, autorul susţine că ”întoarce săgeata la 180 de grade şi vârful va fi întreptat tot spre partea dreaptă, doar cu ajutorul unei oglinzi vârful va fi îndreptat spre stânga”.

Imaginea cu oglinda furnizează câteva indicii cu privire la modul în care a fost proietctată săgeata. În cadrul ultimei părţi a clipului este prezentată o vedere frontală a săgeţii ce îi dezvăluie adevărata formă, un oblong cu două vârfuri ascuţite şi multiple înclinaţii în sus şi jos. Atunci când este privită de sus, săgeata pare complet simetrică, dar atunci când este văzută în perspectivă pot fi observate diferitele ondulaţii.

loading...

Comments are closed.