Alte știri

VIDEO // Șaisprezece salvatori au trecut pregătirea inițială pentru a deveni scafandrieri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șaisprezece salvatori au trecut pregătirea inițială pentru a deveni scafandrieri. Lecțiile teoretice și practice au fost ținute de un grup de formatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Pe parcursul a douăzeci de zile, cursanții au învățat cum se fac scufundările la adâncime, cum are loc respirația în echipă și cum trebuie să se comporte în mediul acvatic pentru a recupera victimele în urma naufragiului, sau accidentelor pe apă. Persoanele au învățat mai multe despre echipamentul necesar pentru scufundări, dar și acțiunile care trebuie întreprinse de scafandri, pentru ca misiunile de căutare să dea rezultate.

Toată instruirea a fost ghidată minuțios de formatorii IGSU din domeniu, care pe parcursul mai multor ani au participat la multiple operațiuni de scufundare. Lecțiile teoretice au fost ținute în sălile de clase, iar cele practice într-un bazin special amenajat.

După finalizarea cursului, cursanții vor susține un examen, iar ulterior vor fi admiși la operațiuni reale.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2021, scafandrierii instituții au intervenit în 73 operațiuni de căutare subacvatică.

loading...

Comments are closed.