Alte știri

VIDEO // Salvatorii au finalizat operațiunea de stabilizare a debarcaderului care plutea necontrolat pe râul Nistru

Pinterest LinkedIn Tumblr

În seara zilei de 26 iunie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au finalizat operațiunea de stabilizare a debarcaderului cu greutatea de peste 40 de tone, care plutea pe râul Nistru, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Misiunea salvatorilor a durat mai mult de 6 ore fiind tergiversată de nivelul ridicat al râului Nistru. Acțiunea a avut loc în regiunea localităților Vasilcău – Vărăncău a raionului Soroca.

Pentru lucrările de recuperarea și stabilizare a navei au lucrat 30 de angajați IGSU utilizând 3 bărci cu motor. La operațiune au participat și scafandrierii IGSU care au trasat o funie de peste 50 m către debarcader pentru a reuși stabilizarea acestuia.

Misiunea a fost îngreunată de curenții de apă, dar și de nivelul ridicat al râului. După mai multe ore de lucru, nava a fost poziționată în siguranță, fără de a mai prezenta risc.

Amintim că debarcaderul s-a desprins de pe cablul de ancorare aflat în partea stângă a malului regiunii ucrainene și a plutit pe râul Nistru. Cazul a fost înregistrat în regiunea municipiului Soroca. Potrivit primelor informații cablul de ancorare a navei s-a rupt din cauza curenților puternici și a nivelului crescut a râului și a fost dus de apă.

Citește și: UPDATE // Debarcaderul care plutea necontrolat pe râul Nistru a fost localizat

loading...

Comments are closed.