Alte știri

VIDEO // Salvatorii continuă Campania de prevenire contra COVID -19. Cum reacționează cetățenii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă măsurile de prevenire contra COVID-19.

Angajații IGSU au informat populația despre regulile de securitate și măsurile de prevenire a răspândirii epidemiei de Coronavirus de tip nou.

Acțiunile de informare au avut loc  în raioanele Căușeni, Ungheni, Soroca, Dondușeni, Cahul, Basarabeasca, UTA Găgăuzia și municipiul Chișinău. Pentru activitățile de informare a cetățenilor au fost implicați peste 19 angajați din cadrul IGSU cu 10 unități de tehnică.

Salvatorii au împărțit oamenilor pliante și le-au vorbit despre siguranță și măsuri de prevenire în perioada pandemiei. Mesaje similare au fost transmise localnicilor și prin intermediul autospecialelor de intervenție echipate cu sisteme sonore.

Angajații IGSU au îndemnat  populația să păstreze distanța socială de minim un metru, să evite aglomerațiile, să acopere nasul și gura când strănută, să poarte măști de protecție în transportul în comun și magazine și să se spele cât mai des pe mâni cu apă și săpun. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a intensificat misiunea de informare a cetățenilor cu scopul de a preveni riscul infectării oamenilor cu noul tip de Coronavirus.

Campania lansată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu genericul „Ai grijă, oprește răspândirea COVID -19, salvează vieți” este susținută de salvatori și pompieri.

În continuare activități similare urmează a fi desfășurate de salvatori în toate localitățile din raioanele țării.

loading...

Comments are closed.