Alte știri

VIDEO // Salvatorii IGSU au prevenit pescarii de pe lacul Ghidighici despre riscul prăbușirii sub gheață

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 21 februarie angajații IGSU au  continuat Campania de prevenire a înecurilor în urma prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice. De această dată salvatorii au decis să meargă pe unul din cele mai mari bazine acvatice din apropierea municipiului Chișinău și anume iazul de la Ghidighici.

Aici salvatorii, însoțiți de polițiști și reprezentanții Agenției Apele Moldovei, au informat zeci de iubitori de pescuit la copcă care se aflau pe toata suprafața bazinului acvatic. Angajații IGSU au comunicat cu oamenii de pe iaz și le-au vorbit despre riscurile la care sunt expuși. Specialiștii i-au îndemnat să părăsească lacul întrucât gheața lacului nu depășește grosimea de 7 cm. Mai mult, salvatorii și polițiștii le-au înmânat pliante și i-au avertizat că aflarea la o distanță mare de mal le pune viața în pericol.

Activitatea a fost realizată de un grup de peste 20 de persoane fiind utilizată o dronă, dar și o autospecială șenilată. Conform specialiștilor pentru ca aflarea pe iazul înghețat să nu prezinte pericol, grosimea gheții nu trebuie să fie mai mică de 8 -15 cm. În caz contrar, persoana ar pute să se prăbușească cu ușurință și să rămână blocată în apa rece. La acțiunea de prevenire a participat și conducerea IGSU care i-a îndemnat pe oameni la responsabilitate maximă.

Conform datelor IGSU de la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 7 persoane inclusiv 2 minori.

loading...

Comments are closed.