Alte știri

VIDEO // Salvatorii și localnicii consolidează diguri pe Nistru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în comun cu autoritățile publice din țară, dar și localnicii localităților cu risc de inundații, efectuează lucrări complexe de consolidare a digurilor de protecție de pe râul Nistru.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit IGSU pe 27 iunie au fost reluate lucrările de fortificare în localitățile din lunca fluviului Nistru din raionul Ștefan Vodă, Căușeni, Anenii Noi dar și orașul Vadu lui Vodă.

În scopul prevenirii inundațiilor a fost consolidat un dig în localitatea Copanca raionul Căușeni, care urmează să protejeze gospodăriile și din satul Chițcani. La lucrările de fortificare au participat săteni, salvatori și reprezentanți a autorităților fiind create 3 sectoare de lucru. Mai mult, barajul fortificat va proteja aproximativ 900 ha de terenuri agricole din localitate, dar și alte 1200 ha de terenuri din zona transnistreană.

De pericolul inundațiilor se feresc și localitățile Răscăieți, Talmaza și Ciobârciu, raionul Ștefan Vodă, unde localnicii în comun cu salvatorii întăresc digurile de protecție. În total pentru protecția acestor localități au fost fortificate peste 700 m de dig fiind utilizate 9 unități de tehnică, puse la dispoziție de autorități.

Lucrări de prevenire a inundațiilor au loc și pe plaja de la Vadu lui Vodă, unde salvatorii și pompierii pompeaza apa în continuu pentru a evita inundarea clădirilor din spațiul de agrement, dar și înalță digul metalic construit anterior.

IGSU continua monitorizarea zonelor cu pericol de inundații pe râurile Prut și Nistru prin posturile fixe, dar și echipele mobile dislocate în teritoriu.

loading...

Comments are closed.