VIDEO // Șase persoane reținute într-un dosar de contrabandă cu peste 600 000 țigarete

Angajații Direcției regionale SUD și Direcției Inspecție Efectiv din cadrul Poliției de Frontieră, de comun cu Procurorii PCCOCS, oficiul Sud, au reținut șase persoane, dintre care trei sunt angajați ai Sectorului Poliției de Frontieră din Leova, urmare a încercării acestora să scoată din țară peste 600.000 țigarete.

Reținerile au avut loc la mijlocul și în a doua parte a săptămânii precedente, după care au fost aplicate mandate de arestare. Inițial, au fost reținute în flagrant patru persoane, inclusiv un polițist de frontieră. Tentativa de contrabandă a avut loc în proximitatea localității Tochile-Răducani, raionul Leova, iar la fața locului au fost depistate: un autoturism ce aparținea organizatorului, o barcă gonflabilă și 30 de cutii și 14 blocuri, ce conțineau peste 300.000 țigarete cu timbru de acciz autohton.

În următoarea zi, într-o localitate din raionul Leova, la domiciliul organizatorului grupului infracțional au fost depistate alte 30 cutii cu 300.000 țigarete, o armă deținută ilegal și uniforme polițienești, deși persoana nu este angajată în niciun organ de poliție. Totodată, în cadrul dosarului, în aceeași zi au fost reținuți alți doi angajați ai Poliției de Frontieră, unul fiind cu funcție de conducere.

Ulterior, procurorii PCCOCS au prezentat Judecătoriei Cahul demersuri cu privire la aplicarea arestului în privința celor șase persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 42 de ani. Astfel, judecătorul a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 5 pentru patru persoane – două fiind polițiști de frontieră, iar pentru alte două persoane – arest la domiciliu.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii altor aspecte infracționale din dosarul penal, timp în care persoanele se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În contextul cazului dat, Poliția de Frontieră condamnă actele de implicare a angajaților în activități ilegale și va interveni de fiecare dată când se cere curățirea sistemului de persoane corupte sau care sunt parte a unor scheme infracționale. Poliția de Frontieră se declară ferm angajată în dezvoltarea mecanismelor de luptă cu orice ilegalitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share