Alte știri

VIDEO // Scafandrierii caută și astăzi corpul minorei înecată acum două zile în Nistru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 25 februarie scafandrierii IGSU continua lucrările de căutare subacvatică pentru a găsi corpul minorei în vârstă de 12 ani care s-ar fi înecat în râul Nistru în localitatea Speia, raionul Anenii Noi.

Timp de două zile angajații IGSU au lucrat intens pentru a recupera de sub apă cadavrul minorei, însă fără rezultat. Lucrările de căutare au fost efectuate în apele Nistrului fiind antrenați scafandrierii Direcției regionale căutare salvare nr. 1 din municipiul Chișinău.

Din cauza vizibilității reduse a bazinului acvatic, dar și a condițiilor dificile pe timp de iarnă, salvatorii au fost nevoiți să depună eforturi considerabile pentru realizarea misiunii. Lucrările subacvatice au fost efectuate la adâncimea de 12 metri pe o suprafață de 150 mii metri pătrați. Acțiunile au fost  suspendate pe parcursul nopții, iar începând cu dimineața zilei 25 februarie au fost reluate.

Potrivit informației IGSU, minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat pe 23 februarie în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

loading...

Comments are closed.