VIDEO // Scandal în Parlament: Deputații Blocului “Victorie”, blocați de la participarea la ședințele plenare

Astăzi, în Parlamentul Republicii Moldova, a izbucnit un scandal de proporții după ce deputații Blocului “Victorie” au fost împiedicați să participe la ședințele Legislativului. Aceștia au fost blocați de ofițerii de pază la intrarea în sala de ședințe, în ciuda faptului că au contestat hotărârea prin care li s-a interzis dreptul de a participa la cinci ședințe.

Deputatul Vasile Bolea, reprezentant al grupului parlamentar “Victorie”, a încercat să negocieze cu agenții de pază, subliniind ilegalitatea acțiunilor acestora. “Eu vă dau un sfat. Acționați în limitele legii. Chemați pe cineva dintre juriști ca să vă explice cum trebuie să acționați. Hotărârea Parlamentului pe care voi vă bazați este suspendată de drept. Dacă nu aveți încredere, solicitați să vi se explice. Este domnul Creangă de la Direcția juridică a parlamentului care vă poate explica”, a declarat Bolea.

În ciuda eforturilor depuse de Vasile Bolea, deputații au fost ținuți în afara sălii de ședințe și, în cele din urmă, au solicitat intervenția Poliției. Deputații Marina Tauber și Denis Ulanov au cerut polițiștilor să intervină pentru a le permite accesul în sala de ședințe, invocând aplicarea legii. “Vom sta aici până diseară și vom solicita încontinuu intervenția Poliției. Vom suna la 112 ca să vină Poliția să aplice legea”, a declarat Tauber.

Cu toate acestea, forțele de ordine nu au reușit să intre în interiorul Parlamentului pentru a media situația, lăsând problema nerezolvată și deputații Blocului “Victorie” blocați în afara sălii de ședințe.

Total
0
Shares
Total
0
Share