Alte știri

(VIDEO) Scandalos! Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a numit moldovenii ȚIGANI!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un interviu pentru Россия24, imediat după ce a făcut cale întoarsă la Moscova, vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a insultat cetățenii Republicii Moldova, numindu-i ironic țigani. Probabil Rogozin a dorit astfel să se răzbune pentru faptul că nu a fost primit în țara noastră, pentru a participa la manifestațiile din stânga Nistrului, ce au fost organizate de separatiști cu ocazia împlinirii a 25 de ani de când Armata Rusă se află pe teritoriul Republicii Moldova.

”Cu o jumătate de an în urmă, a venit la noi o delegație guvernamentală din Moldova… Cum să vă spun, un fel de țigăneală, vă spun deschis. Și au cerșit pentru ei tot felul de fleacuri: și despre tranzitul mijloacelor de transport, în ceea ce ține de livrarea merelor și vinurilor, în problema migrației. Au încercat să obțină acordul nostru. Și, evident că noi, ca oameni nobili, nu vrem ca acest lucru să afecteze interesele oamenilor simpli din Moldova. Le-am mers în întâmpinare. Iar când a venit timpul să fie rezolvate unele probleme principiale cu Guvernul Moldovei, s-au ascuns prin găuri, ca șoarecii”, a declarat Rogozin.

Nu este pentru prima dată când Rogozin insultă moldovenii și tratează Republica Moldova ca pe o gubernie rusească, dar nu ca pe un stat independent.

Amintim că anul acesta a fost pentru prima dată când autoritățile de la Chișinău s-au opus tranșant vizitei delegației rusești în Transnistria. Mai mult ca atât, fiind informat că nu poate veni la Chișinău cu un avion militar, iar în UE fiind persoană non grata, Rogozin a pus în pericol și siguranța cetățenilor moldoveni care se aflau în același avion civil cu oficialul rus, forțând spațiul aerian al României. Ulterior, avionul a trebuit să facă cale întoarsă la Moscova, după care să revină deja fără Rogozin la Chișinău.

Considerăm că astfel de declarații rasiste sunt inadmisibile, iar Dmitrii Rogozin ar trebui să-și ceară scuze de la toți cetățenii Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.