Social

(video) Scandalul de la Biserica din Dereneu continuă! Preotului i se interzice să oficieze slujbe iar reprezentanții Mitropoliei Moldovei au acaparat forțat Biserica

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conflictul religios din localitatea Dereneu, raionul Călărași, continuă până în ziua de astăzi. Preotul Marin Florin, care a fost nevoit să părăsească rândurile Mitropoliei Moldovei nu are posibilitatea să ajungă în Biserică pentru a oficia slujbele.

În luna martie, în localitatea Dereneu a izbucnit un scandal, iar preotul din sat a fost nevoit să treacă la Mitropolia Basarabiei din cauza taxelor impuse de Mitropolia Moldovei pe care acesta nu era în stare să le achite. Marin Florin, preotul din localitate a fost de mai multe ori amenințat cu moartea din cauza acestei decizii.

Biserica din sat a fost acaparată de reprezentanții Mitropoliei Moldovei și până în ziua de azi nu îi este permis preotului să oficieze slujbe. Locuitorii sunt nemulțumiți de faptul că nu pot să îngroape morții după tradițiile seculare pentru că un grup de persoane stau baricadate în biserică.

Pe pagina de Facebook al Bisericii Adormirea Maicii Domnului, Dereneu a fost postat un mesaj în care se spune că oamenii nu vor mai tolera mult comportamentul celor care au acaparat forțat biserica din cauza intereselor financiare.

Enoriașii nu cunosc cum să lupte cu acești „oameni rătăciți și negri la suflet conduși de Episcopia de Ungheni” și au venit cu un apel pe Facebook ca să fie ajutați să își obțină din nou drepturile de a merge la biserică. Oamenii speră să își recapete biserica prin mijloace pașnice, pentru că nu doresc să ajungă sp folosească mijloacele pe care le-au folosit acești „păgâni” care au acaparat biserica.

loading...

Comments are closed.