Alte știri

VIDEO: Se învăța a conduce mașina, beată criță și fără permis de conducere

Pinterest LinkedIn Tumblr

O șoferiță, fără permis de conducere și în stare avansată de ebrietate, prinsă pe o stradă din Chișinău. Tânăra a declarat că prietenu ei o învăța să conducă automobilul, informează Echipa.MD

Aparatul Drager a confirmat prezența alcoolului în aerul expirat fiind de 1,15 mg/l. Cazul a avut loc la data de 26 octombrie, pe strada V. Alecsandri din capitală. Unde inspectorii de patrulare au stopat un automobil de model Toyota la volanul căreia se afla o femeie de 29 de ani. În momentul verificării aceasta era vizibil în stare de ebrietate și emana un miros puternic de alcool. Menționăm că femeia conducea autoturismul fără a deține permis de conducere și avea un pasager la fel în stare de ebrietate. Fapta care a comis-o femeia cade sub incidența urmăririi penale.

Precizăm că din numărul total de conducători auto depistați în stare de ebrietate 21 șofau pe străzile capitalei.

În perioada 25 – 27 octombrie curent, în urma activităților, filtrelor desfășurate pe întreg teritoriul țării, inspectorii de patrulare au depistat peste 2 000 de încălcări ale RCR.

Viteza și alcoolul la volan rămân cele mai frecvente încălcări ale șoferilor. Astfel:
– 1 153 șoferi au depășit limita de viteză;
– 27 șofau fără a avea acte la ei;
– 63 de conducători auto au fost înlăturați de la volanul mașinii fiind în stare de ebrietate, dintre aceștia 49 erau în stare de ebrietate avansată.

În perioada de referință, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 20 accidente rutiere, soldate cu 25 persoane traumatizate și 1 decedată.

Menționăm că vom intensifica patrularea pe întreg teritoriul țării, întru descurajarea și prevenirea conducerii în stare de ebrietate la volan și deplasării cu viteză excesivă, acestea fiind principalele cauze care pot genera accidente rutiere.

 

loading...

Comments are closed.