Alte știri

(Video) Secrete din bucătărie: Cum se pregătește cel mai gustos Cozonac de Paște!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tradiția spune că pasca și cozonacul se coc în ziua de joi, înaintea Paștelui. Dacă intenționați să duceți mai departe acest obicei, sfaturile patiserei Maria Macari vă vor fi de mare ajutor, indiferent de rețeta pe care ați ales-o.

„Aluatul conține lapte, ouă de casă, zahăr, drojdie solidă, unt de calitate bună, de 82% grăsime. În jur de două ore l-am frământat și, după care, cam o oră și jumătate a stat la dospitor. Care nu au dospitor acasă, îl pun la loc călduț. Umplutura deja este gata, pentru că trebuie pregătită din timp, fiindcă toate produsele trebuie să se împrietenească”, a spus gospodina. 
 
După modelare, lăsăm cozonacii să crească, să dospească vreo oră și jumătate. Încălzim cuptorul, ungem cozonacul, îl punem la copt și pe urmă monitorizăm.
 
„În primul rând, să se folosească produse de bună calitate. Dacă e unt, atunci să fie unt și în nicidecum margarină. Și unt cu un procent înalt de grăsime, că asta e foarte important. Toate produsele să fie proaspete este foarte important. Și toate produsele să fie la temperatura camerei”, a explicat ea.
 
Totuși, ingredientul principal rămâne a fi dragostea. „Să pună dragoste. Dacă vrea pur și simplu să facă cozonacul de dragul cozonacului, că-l vede la cineva că e frumos, dar ei nu-i place, mai bine să nu se apuce, că o să strice produsele. Trebuie să-ți placă, să ai pentru asta pasiune”, a povestit patisera.
 
Vedeți cum se face totul în video de mai jos, filmat de Agora.md. 
loading...

Comments are closed.