Social

(VIDEO)Șeful ADR Nord, Ion Bodrug, a fost reținut de PCCOCS pentru 72 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, a fost reținut pentru 72 de ore. Bodrug a fost reținut în această dimineață de procurorii PCCOCS și este vizat într-un dosar de trucarea unei licitații în cadrul unui proiect finanțat de Guvernul Germaniei.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a fost pornită de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la 08 decembrie 2016, pe faptul confecționării și folosirii documentelor oficiale false și tentativei de escrocherie comise de către un agent economic.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație efectuate de către procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate s-a stabilit că un agent economic, în complicitate cu factorii de decizie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (ADR NORD), practica o activitatea frauduloasă, ca scop fiind asimilarea banilor acordați de Guvernul German în cadrul proiectului pentru achiziționarea autospecialelor de colectare a deșeurilor, suma contractului constituind 2 400 000 lei.

Astfel, agentul economic în scopul de a câștiga licitația și a ridica un supraprofit a falsificat documentele de proveniență a autospecialei, prin care fapt a înșelat beneficiarul final al achiziţiei publice (Primăria Florești), precum și prejudiciind imaginea Republicii Moldova faţă de finanţatorul german, prin urmare agentul economic urma să obțină un profit de aproximativ 1 000000 lei, ceea ce constituie proporții deosebit de mari.

La 04.07.2017 procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii SIS, au efectuat percheziții la sediul agentului economic, în alte locații, în urma cărora au fost ridicate bunuri și obiecte referitoare la tranzacțiile efectuate.

Concomitent, procurorii au reținut directorul agentului economic și directorul ADR NORD.
Dacă persoanele inculpate vor fi găsite vinovate de comiterea infracțiunilor imputate, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

loading...

Write A Comment