Actual

VIDEO // Șeful IGP avertizează Găgăuzia: ”Legea privind interzicerea simbolurilor războiului trebuie respectată”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Şeful Inspectoratului General de Poliţie (IGP) avertizează că legea privind interzicerea simbolurilor războiului trebuie respectată.

Viorel Cernăuţeanu a declarat, în cadrul „Ediţiei Speciale” de la Moldova 1, atunci când Republica Moldova marchează Ziua Victoriei şi ziua Europei, 9 mai, poliţiştii vor monitoriza respectarea legii privind interzicerea simbolurilor războiului, iar cetăţenii din autonomia Găgăuză, care nu se vor conforma legii, vor fi sancţionaţi conform Codului Contravenţional.

Şeful IGP a comunicat că poliţiştii din toate unităţile administrativ-teritoriale au fost informaţi despre modul în care este aplicată această lege. Precizarea vine după ce după ce deputaţii Adunării Populare au aprobat o lege care permite utilizarea simbolurilor agresiunii militare ruse pe teritoriul autonomiei găgăuze, contrar deciziei Parlamentului de la Chişinău.

„Poliţia va documenta astfel de incidente prin prisma Codului contravenţional şi nu poate fi vorba despre o altă normă. Poliţia este una naţională, avem o singură lege şi o singură abordare care nu este separată în funcţie de anumite teritorii ale Republicii Moldova. Noi am discutat nu doar cu colegii din unitatea administrativ-teritorială găgăuză cum să intervină, am discutat cu marea majoritate a colegilor. Am încercat să mă asigur că poliţiştii din teritoriu înţeleg cu exactitate care este principiul acestei legi şi este clar pentru toţi că articolul din Codul contravenţional ce interzice aceste simboluri va fi aplicat uniform de către toţi angajaţii, indiferent că sunt la Ocniţa, Cahul sau Chişinău”, a mai spus Viorel Cernăuţeanu la postul public de televiziune.

loading...

Comments are closed.