(video) Sirienii reținuți de SIS și PA pentru trafic de influență au fost condamnați! Ce pedeapsa au primit?

asociatia invalizilor, coruptie, mita, cna

Procuratura Anticorupție anunță despre condamnarea de către instanța de judecată a unui cetățean străin, învinuit de trafic de influență, la o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 110 000 lei.

Conform materialelor cauzei, condamnatul a apelat la un alt cetățean străin, domiciliat la Chișinău, care pretindea că în schimbul unei sume de 4000 de euro, ar putea influența funcționari din cadrul Biroului Migrație și Azil, în vederea soluționării cererii acestuia de a-i fi eliberat permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care anterior i-a fost refuzată de către autorități. Primind suma pretinsă, acesta a încercat să soluționeze chestiunea, adresându-se la mai multe persoane, oferindu-le diverse sume de bani.

Prin urmare, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și Centrului Național Anticorupție, în scopul identificării, în final, a funcționarului care urma să soluționeze cererea de acordare a pemisului de ședere solicitantului, a documentat întregul lanț infracțional, format din 4 cetățeni străini și 2 moldoveni dintre care un ex-angajat al Biroului Migrație și Azil implicați, în cadrul mai multor episoade de transmitere a mijloacelor bănești. 

La moment, toți 6 sunt cercetați penal, având statut de învinuit pe o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii traficului de influență.

Menționăm că, doi învinuiți se află în arest preventiv, un altul – în arest la domiciliu, ceilalți trei învinuiți au interdicție de a părăsi țara.

Momentul reținerii cetățenilor sirieni îl puteți vedea mai jos:

Total
0
Shares
Total
0
Share