VIDEO // SONDAJ: Cavcaliuc și PACE se află pe locul 5 și-l depășesc pe Usatîi

Potrivit unei evaluări a experților Intellect Group, compania de consultanță și cercetare politică, prima companie de cercetare și dezvoltare în științe sociale și politice din Republica Moldova, Partidul Acasă Construim Europa (PACE) și liderul acestuia Gheorghe Cavcaliuc se află în topul aprecierii experților și al opiniei publice.

Astfel, PACE este al patrulea partid ca mediatizare, după PAS, Blocul socialiștilor și Comuniștilor, la mică distanță de AUR, lăsând în urmă alte 13 partide înscrise în cursa parlamentară. Pe același loc fruntaș se situează echipa PACE, din punct de vedere al profesionalismului, iar într-un top al partidelor politice se află pe locul 5 din 17, înaintea unor vechi formațiuni politice. Ceea ce confirmă faptul că într-un interval scurt de timp, PACE a reușit să se facă remarcat în rândul opiniei publice și al experților.

Această evaluare este confirmată și de aprecierea activității politice, PACE fiind tot pe locul 5, după PAS, BECS, Platforma DA, Partidul Șor, dar înaintea lui Renato Usatîi, Partidul Democrat, AUR și restul partidelor.

Nici la capitolul popularitate, Partidul Acasă Construim Europa (PACE) nu părăsește plutonul fruntaș (locul 7), fiind la mică distanță de Platforma DA, Blocul Electoral Renato Usatîi, Partidul Șor, mult în fața a peste 10 partide.

Despre Gheorghe Cavcaliuc, omul politic care a făcut dezvăluiri ce au cutremurat clasa politică, se poate spune că își onorează statutul de lider al PACE fiind în rândul celor mai mediatizați politicieni, după Maia Sandu, Igor Dodon, Igor Grosu, Vladimir Voronin. După Gheorghe Cavcaliuc se cască o prăpastie de mediatizare, umplută de Renato Usatîi, Ilan Șor, Andrei Năstase, Vasile Costiuc, șamd.

De altfel liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc îi sunt apreciate popularitatea, profesionalismul și experiența, fiind inclus în topul celor 10 lideri care contează în Republica Moldova.

Inițiativele legislative pe care partidul PACE vrea să le promoveze în viitorul Parlament se bucură de cea mai mare apreciere din partea cetățenilor.

Acest lucru rezultă și din cel mai recent sondaj al iData.

Aproape 80 la sută dintre participanții la sondaj și-au exprimat susținerea pentru propunerea formațiunii conduse de Gheorghe Cavcaliuc de stabilire exclusiv a pedepsei cu închisoarea pentru corupție și confiscarea averilor dobândite ilicit.

Bine înțeles, popularitatea PACE și nemijlocit al liderului se datorează dezvăluirilor făcute de către acesta în această campanie electorală, programului electoral care se bucură de cea mai mare susținere a cetățenilor dar și echipei, care niciodată n-a fost în guvern sau parlament.

Menționăm că lista candidaților pentru funcția de deputat al Partidului Acasă Construim Europa (PACE) include medici, profesori, economiști, juriști, reprezentanți ai diasporei, care au revenit acasă, oameni de afaceri de succes și conducători de companii, studenți, oameni de cultură și chiar slujitori ai Bisericii.

Vedeți lista integrală a candidaților.

Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share