VIDEO // Șor a oferit detalii despre planul său investițional, de 10 miliarde de euro: „Ambiția mea este să construiesc o Moldovă frumoasă și bogată, de care fiecare cetățean să se mândrească”

„Ambiția mea este să construiesc o Moldovă frumoasă și bogată, de care fiecare cetățean să se mândrească”. Este mărturisirea făcută de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, într-un live pe pagina sa de Facebook, în care a oferit detalii despre planul său investițional, de 10 miliarde de euro, pentru o Moldovă prosperă. Potrivit lui, țara noastră nu poate fi salvată de la sărăcie fără bani.

„În fiecare zi, luptăm și credem în victoria noastră, care este foarte aproape. Victoria va fi înregistrată în acea zi când toate planurile noastre se vor materializa, iar viața cetățenilor țării noastre se va îmbunătăți. Acestea sunt planurile mele pentru viitorul apropiat. Sunt convins că aceste dorințe se vor realiza. Cu cât mai tare ne bat, cu atât devenim mai puternici și mai determinați să ne atingem scopurile”, a precizat Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a explicat că nu-și dorește să devină prim-ministru de dragul funcției, ci pentru că aceasta i-ar oferi posibilitatea să pună în aplicare planul său ambițios, de 10 miliarde de euro, pentru a scoate Moldova și pe cetățenii ei din sărăcie.

„Voi credeți că vreau să devin prim-ministru? Sincer, nu! Credeți că sunt dispus să cheltui 24 de ore pe zi, din timpul meu, pentru multiplele probleme dificile care sunt? Sincer, ca oricare om normal, răspund: Nu! Ceea ce îmi doresc cu adevărat e să construiesc o Moldovă frumoasă și bogată. Am spus de mai multe ori de ce îmi doresc asta și repet: Aceasta este ambiția mea! Multe am realizat până în prezent, iar acum îmi doresc să construiesc o țară de care oamenii să se mândrească. Pentru ca planul meu investițional pentru Moldova să poată fi implementat, trebuie să fiu numit în funcția de premier. În caz contrar, este imposibil de-l pus în aplicare”, a accentuat Șor.

De asemenea, deputatul Ilan Șor a enumerat domeniile prioritare în care trebuie investiți banii oamenilor de afaceri, pe care el i-a identificat, și care sunt dispuși să investească în Moldova.

„Prioritar, este necesar de rezolvat problemele sociale. Mai exact, pensiile trebuie majorate considerabil, rapid, nu peste jumătate de an, nu după ce vor fi făcute promisiuni goale și spuse povești despre indexare etc. Pur și simplu să-i anunți pe oameni că pensia minimă de două mii de lei, de pildă, va fi de patru mii de lei. De asemenea, în mod de urgență, fiecare familie, fără excepție, trebuie să primească o indemnizație unică de 10 mii de lei. Toate familiile au avut de suferit de pe urma crizei energetice, creșterii prețurilor, inflației și din alte motive. Acești bani i-ar ajuta să facă față mai ușor cheltuielilor. Totodată, de urgență, trebuie să fie majorate salariile medicilor. Vârstnicii trebuie să aibă acces la medicamente și servicii medicale și sociale gratuite. Toate astea îi vor ajuta pe oameni să scape de sărăcia în care se află. Pentru a îndeplini aceste obiective, sunt necesare aproximativ două miliarde de euro. În același timp, un miliard de euro trebuie alocat pentru construirea drumurilor, iar 300 de milioane de euro – pentru construcția unui nod aerian internațional, care va aduce multe beneficii țării noastre”, a mai adăugat Ilan Șor.

Și pentru agricultură sunt prevăzute investiții de 300 de milioane de euro. Cu acești bani, susține Ilan Șor, vor fi construite sisteme de irigație. În domeniul energetic, urmează a fi cheltuite 500 de milioane de dolari pentru construcția unor stații atomice mici, care vor permite asigurarea independenței energetice a țării.

Ilan Șor a vorbit și despre realizările înregistrate la Orhei și a dat asigurări că va contribui la dezvoltarea altor localități din țară, printre care și Bălți, acolo unde colega sa, Marina Tauber, a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale pentru funcția de primar al acestui municipiu.

„Moldova are nevoie de bani. Țara noastră nu poate fi salvată fără bani. Altfel spus, pace în toată lumea și bani în Moldova! Planul meu pentru Moldova este unic. Acum e momentul potrivit pentru a investi acești bani, pentru a construi o Moldovă nouă, care poate prieteni cu toții, și cu Vestul, și cu Estul. Este singura noastră șansă pentru a fi bogați și sănătoși. Mai bine mai bogați și sănătoși, decât săraci și bolnavi”, a conchis Ilan Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share