(video) Șor: Numele meu figurează în raportul Kroll pentru că, spre deosebire de Platon, am refuzat să plătesc un milion de dolari

ilan shor, La Orhei, se finalizează construcția Centrului cultural-familial unic, “Orheiland”, cu o suprafață de peste 20 mii m2

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, a mituit compania Kroll, astfel explicându-se că numele lui nu figurează în rapoartele acestei companii care a investigat devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova, susține fostul președinte al Consiliului de administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor. Acesta a mai declarat într-un interviu pentru RTR Moldova că Platon i-a propus și lui să plătească companiei Kroll, dar a refuzat. El susține că nu are încredere în corectitudinea acesteia.

Ilan Șor a dezvăluit că atunci când autoritățile de la Chișinău anunțau intenția de a semna contractul cu Kroll, Veaceslav Platon i-a propus să plătească un milion de dolari ca să ajungă „la înțelegere” cu aceasta.
„Când au angajat Kroll, Platon mi-a propus să particip cu o sumă pentru a ajunge la o înțelegere cu Kroll. Partea mea era de un milion de dolari dintr-un total de trei milioane”, a spus Șor.

Ilan Șor a refuzat „oferta” pentru că se consideră nevinovat, lucru pe care este gata să-l demonstreze și în instanțele internaționale. „Eu am refuzat pentru că nu mă consider vinovat și voi demonstra acest lucru, inclusiv în instanțele internaționale. Eu nu am de ce să mă ascund. Dacă aș fi avut de ce mă teme, aș fi dat acel milion și numele meu nu ar fi figurat în rapoartele Kroll”, a declarat Șor.

Mai mult, el susține că nici nu are încredere în veridicitatea rapoartelor Kroll, deoarece este o companie coruptă, implicată în mai multe scandaluri internaționale.
„Compania Kroll este protagonista mai multor scandaluri internaționale în Ucraina, Rusia. S-a compromis nu o dată ca o companie coruptă. Sunt niște afaceriști”, a declarat Ilan Șor.

Totodată, el susține că Kroll nici nu este interesată în identificarea banilor furați, deoarece o parte din aceștia sunt în Anglia, la companii care sunt clienții săi.

Amintim că la începutul acestui an avocatul regal britanic QC James Ramsden a prezentat la Londra un rezumat al raportului și concluziile formulate urmare analizei activității Kroll privind investigarea fraudei din sectorul bancar din Moldova. În opinia avocatului, întreaga investigație realizată de Kroll ridică multe semne de întrebare, iar concluziile sunt nefondate și părtinitoare, nefiind luate în calcul dovezi relevante.

În decembrie 2017, Ilan Șor a atacat la Curtea Supremă de la Londra compania Kroll, companie implicată în mai multe scandaluri internaționale de spionaj, șantaj, colectare ilegală de informații.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share