Alte știri

(video) Spectaculos! Iată cum arată „Drumul lui Mihai Viteazul”. Noua atracție turistică a României

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul șoselelor montane de o frumusețe deosebită din România s-a mărit. Acum s-a deschis și drumul care străbate Munții Vîlcanului: Transvîlcan (DJ 664), numit și Drumul lui Mihai Viteazul, pentru că în 1600 Mihai Viteazul a trecut munții din Oltenia spre Transilvania pe aici.

Este cu siguranță un drum ce merită trecut pe lista celor care au fost surprinși de frumusețea Transfăgărășanului și Transalpinei.

Transvîlcan face legătura între Oltenia și Transilvania, ceea ce înseamnă că traversează Munții Vîlcan pe direcția S-N între localitățile Schela din Județul Tg. Jiu și Vulcan din Județul Hunedoara.

Șoseaua este paralelă cu Defileul Jiului și are o lungime de 28 km, urcând până la altitudinea maximă de 1621 m, în Pasul Vîlcan. De asemenea, istoria arată că această rută ar avea o vechime de peste 2000 de ani, datând, la fel ca și Transalpina, de pe vremea războaielor daco-romane.

Trebuie să știi că Transvîlcanul este asfaltat doar între Vulcan și Stațiunea Pas Vîlcan. Asfaltarea drumului între stațiunea Pas Vîlcan și Pasul Vîlcan fiind preconizată a se finaliza în 19 august 2017. De asemenea, portiunea de drum de la Pasul Vîlcan până la localitatea Schela e neasfaltată și nu poate fi parcursă decât cu mașini 4×4 cu garda înaltă. Acest lucru înseamnă că acesul spre Pasul Vîlcan nu este deocamdată posibil din sudul țării.

În orice caz, așa cum se vede și din filmarea cu drona, Transvîlcan se alătură celorlalte șosele montane cu priveliști superbe. Și ar putea într-un viitor apropiat să devină la fel de popular.
Drumul lui Mihai Viteazul, Romania, Judetul Hunedoara, Drumuri din Romania, cel mai spectaculos drum din Romania, drumuri montane, drumuri montane din Romania

Sursa: Noizz.ro

 

loading...

Comments are closed.