VIDEO // Spînu se spală pe mâini: Vinovată de eșuarea licitației este fosta administrație a Aeroportului

O nouă justificare din partea vicepremierului Andrei Spînu pentru eșuarea licitației cu strigare de la Aeroportul Internațional Chișinău. Demnitarul a declarat, într-o emisiune TV, că procedura de organizare a concursului ține exclusiv de competența aeroportului și că reprezentanții statului doar au monitorizat procesul. Asta deși tocmai vicepremierul Andrei Spînu a fost cel care a anunțat despre anularea concursului.

„De licitație propriu-zis s-a ocupat Aeroportul Internațional Chișinău. Nu Ministerul Infrastructurii, nu Agenția Proprietății Publice. Agenția Proprietății Publice, prin consiliul de administrare al întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău, a monitorizat o parte din acest proces”, a explicat Spînu.

De menționat că din consiliul de administrare al Aeroportului Internațional Chișinău, la care demnitarul face referire, fac parte câte un reprezentant al premierului, Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei și Digitalizării, precum și secretarul de stat Mircea Păscăluță, de la Ministerul Infrastructurii, condus de Andrei Spînu.

Totuși, vicepremierul se pare că a găsit vinovații în altă parte. El sugerează că este vorba de fosta administrație a aeroportului, inclusiv Constantin Vozian. „Cei responsabili sunt grupul de lucru din cadrul întreprinderii de stat Aeroportul Internațional Chișinău și, știți, este interesant că, pe parcursul acestei licitații, o persoană și-a dat demisia de acolo. Trebuie să vedem de ce și-a dat demisia. Un al doilea element care, pentru noi, și este o întrebare, dacă vreți, și către fostul administrator, s-a constatat că caietul de sarcini, spre exemplu, nu a fost tradus în limba engleză”, a specificat Andrei Spînu.

La prima tentativă de organizare a licitației cu strigare s-au înscris doar două companii – Lagardere Travel Retail și LeBridge. Cea dintâi a fost înregistrată în Republica Moldova în data de 9 noiembrie 2023, cu puțin timp înainte de lansarea concursului. Firma își are sediul într-o cameră dintr-un cămin din sectorul Buiucani. Despre LeBridge, presa a scris că s-a înscris la licitație cu câteva minute înainte de expirarea termenului pentru depunerea dosarelor, la insistența autorităților. Aceeași informație a fost lansată de către liderul Partidului CUB, Igor Munteanu.

Marți, 20 februarie, Agenția Proprietății Publice a anunțat despre o nouă licitație, care se va desfășura în termene restrânse. Concursul urmează să înceapă din 4 martie, iar depunerea ofertelor va începe din 11 martie și se va încheia în 25 martie, ora 17:00. Licitația și anunțarea câștigătorului urmează să aibă loc în 29 martie.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share