Alte știri

VIDEO // Statele Unite regretă și critică adoptarea Legii privind Stadionul Republican din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statele Unite regretă și critică adoptarea legislației de abrogare a Legii nr. 151 din 2018, ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite pentru construirea unui nou Complex al Ambasadei. Poziția SUA a fost transmisă prin intermediul Ambasadei SUA la Chișinău.

”Statele Unite au negociat în bună-credință cu guverne succesive ale Republicii Moldova timp de peste un deceniu achiziția terenului. Această abrogare încalcă un acord bilateral obligatoriu, încalcă dreptul internațional și afectează negativ relațiile dintre SUA și Republica Moldova.

Statele Unite sunt pregătite să investească peste 250 de milioane de dolari pentru a construi o nouă ambasadă la Chișinău, creând sute de locuri de muncă, sprijinind afacerile locale și revitalizând economia Chișinăului (vedeți mai jos o scurtă prezentare video privind impactul pozitiv al unei noi ambasade). După cum am spus în mod constant, orice nouă construcție pe acest teren va respecta semnificația lui culturală și istorică. Îndemnăm autoritățile Republicii Moldova să regândească acest pas și să-și onoreze obligațiunile asumate în urma negocierilor”, este poziția SUA, transmisă prin intermediul unui comunicat de presă.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a adoptat în cadrul ședinței de ieri o lege prin care Stadionul Republican a fost reîntors în proprietatea statului, iar în locul acestuia va fi construit un parc de distracții.

loading...

Comments are closed.