Actual

VIDEO // Stoianoglo și-a luat haine de schimb și a plecat în izolator

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce au efectuat percheziții la domiciliul lui Alexandr Stoianoglo, ofițerii SIS l-au scos din casă pe procurorul general și l-au dus în izolator.

În imagini se vede cum Stoianoglo a ieșit din bloc cu o geanta în mănă și era îmbrăcat în alte haine, scrie protv.md

Amintim că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore, și va fi plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. Acesta a fost escortat, în seara zilei de marți, 5 octombrie, din sediul Procuraturii Generale, de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Victor Furtună, procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție, a declarat că împreună cu ofițerii SIS a efectuat percheziții la biroul de serviciu al lui Alexandr Stoianoglo și a fost dispusă reținerea acestuia, într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare. Este vorba despre abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent. De la biroul procurorului general au fost ridicate mai multe bunuri care urmează a fi examinate.

Potrivit procurorului, pentru cele imputate, Alexandr Stoianoglo, riscă pedeapsa cu închisoare, fără a specifica despre ce termen exact este vorba.

Consiliul Superior al Procurorilor a decis, în ședința extraordinară de marți, că procurorul Procuraturii Anticorupție, Victor Furtună, va examina aspectele invocate de deputatul PAS, Lilian Carp, în sesizarea depusă la CSP împotriva procurorului general Alexandr Stoianoglo.

La scurt timp, procurorul desemnat de către CSP a decis pornirea urmăririi penale a procurorului general și suspendarea acestuia din funcție pe durata anchetei.

În aceeași zi, procurorul general urma să susțină un briefing de presă, care, însă, nu a avut loc. În jurul orei 18.00, ora la care urma să aibă loc briefingul, mascații de la SIS, împreună cu procurorul Victor Furtună, au intrat în clădirea Procuraturii Generale. Perchezițiile în biroul procurorului general au durat mai bine de trei ore.

loading...

Comments are closed.