Social

VIDEO // Substanțe toxice în valoare de 150 000 de lei, descoperite într-un Mercedes

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajații Serviciului Vamal au depistat peste 700 de kg de substanțe toxice, ascunse în peretele din față al unei camionete de marca ”Mercedes”. Bunurile erau transportate clandestin din regiunea de est a țării, fără acte de proveniență.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal intern de control Hîrbovăț, situat în apropierea liniei administrative cu regiunea transnistreană. Conform actelor prezentate, conducătorul auto, un conațional în vârstă de 53 ani, transporta îngrășăminte minerale. Fiind întrebat dacă în mijlocul de transport sunt și alte bunuri decât cele indicate în documente, bărbatul a afirmat că nu are nimic de declarat.

Totuși, în baza analizei de risc, autocamioneta a fost supusă unor verificări amănunțite, fiind depistată o nișă în peretele din față a acesteia, acoperită cu lemn, pentru a masca locul special amenajat.

Ca rezultat, vameșii au extras 142 pachete de fungicide, cu masa totală de 710 kg, valoarea cărora se estimează la 150 000 de lei.

Atât produsele, cât și autovehiculul au fost ridicate, iar cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

loading...

Comments are closed.